Potrivit ultimelor informați transmise de DNA, până în momentul de față, două dosare penale au fost deschise după Congresul PNL din septembrie. Totodată, procurorii de la Parchetul General nu vor să se oprească aici și continuă cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pe motiv că au fost încălcate restricțiile impuse de pandemie.

Amintim faptul că Congresul PNL a avut loc în septembrie, iar la o săptămână distanță au fost date și amenzi. Ulterior, procurorii au deschis două dosare de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor și pentru abuz în serviciu.

De menționat este faptul că primur dosar a fost deschis de procurorii de la Parchetul General de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar pe data de 11 noiembrie acest dosar a fost declinat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. De cealaltă parte, cel de-al doilea dosar, în momentul de față este în lucru la DNA pentru abuz în serviciu.

Surse au declarat pentru Antena 3 că organizatorii Congresului PNL urmează să fie citați pentru a aduce explicați cu privire la acel eveniment.

Congresul PNL a generat un val de amenzi

La doar o săptămână după congresul PNL, şeful poliției Capitalei anunța că iberalii au fost sanctionaţi de polițiști pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid. O serie de explicații în acest sens au venit și de la conducerea Direcției de Sănătate Publică București, în contextul în care, la o zi după reuniunea liberalilor, în Capitală au fost raportate de patru ori mai multe cazuri de Covid decât în ziua precedentă.

“Sancțiunea a fost aplicată pentru că organizatorul nu s-a asigurat că sunt respectate condițiile de distanțare fizică a participanților”, a precizat Bogdan Berechet.

PSD a cerut explicații suplimentare pe un ton ridicat, în timp ce liberalii au încercat să aplaneze situația. Florin Cîțu declara atunci că organizatorii Congresului vor da un răspuns.

“Organizatorii trebuie să vă dea răspuns la această întrebare. Organizatorii au fost înainte aleși și aveam un președinte al partidului, mergeți acolo să întrebați”, a spus Florin Cîțu.

În paralel, la comisia de sănătate a răspuns întrebărilor și șefa DSP. De menționat este faptul că, la acel moment, deputații PSD declarau că autoritățile au amânat intenționat raportarea tuturor cazurilor noi de infectări ca să poată avea loc Congresul PNL.