WhatsApp a adăugat o funcție mult așteptată: butonul de Editare al unui mesaj deja trimis. Acesta va fi util în mai multe situații, de la corectarea unei simple greșeli de ortografie până la adăugarea unui context suplimentar la un mesaj.

Mesajele editate vor avea o etichetă care arată prezența schimbărilor. Totodată, un mesaj va putea fi editat timp de până la cincisprezece minute după trimiterea lui.

WhatsApp a adăugat o funcție mult așteptată de utilizatori

„De la corectarea unei simple greșeli de ortografie până la adăugarea unui context suplimentar la un mesaj, suntem încântați să vă oferim mai mult control asupra discuțiilor dumneavoastră. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați lung pe un mesaj trimis și să alegeți „Editare” din meniu timp de până la cincisprezece minute după aceea”, a informat serviciul de mesagerie.

Noua actualizare de editare este implementată pentru utilizatorii din întreaga lume. Astfel, va fi disponibilă pentru toată lumea, potrivit anunțului făcut de platformă pe blogul său.

„Puteți edita orice mesaj până la 15 minute după ce l-ați trimis, iar acesta va fi actualizat pentru toți cei din chat. Mesajele editate vor avea cuvântul „editat” lângă marcajul de timp. Dacă nu aveți cea mai recentă versiune de WhatsApp, veți vedea „Acest mesaj a fost editat pentru toți cei din această discuție în cea mai recentă versiune de WhatsApp”. Actualizați-vă aplicația pentru a vedea mesajele editate”, a explicat platforma.

De asemenea, WhatsApp a oferit explicații suplimentare pentru cei care vor să folosească această funcție. Trebuie urmați următorii pași:

  • Selectați mesajul pe care doriți să îl editați, apoi faceți clic pe Meniu și „Editare mesaj”;
  • Editați mesajul;
  • Faceți clic pe semnul de verificare atunci când ați terminat cu actualizarea.

Potrivit platformei, există o limită de timp de 15 minute pentru editarea mesajelor. Totodată, editarea unui mesaj nu va trimite o nouă notificare de chat.

whatsapp
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Aplicația a introdus o altă funcție utilă

Amintim că aplicația a introdus o altă funcție utilă. Este vorba de opțiunea „Partajare de Ecran”, care permite acum utilizatorilor să arate fragmente din site-urile pe care navighează, documente pe care le vizionează sau chiar să arate cum să acceseze funcții în aplicație sau pe dispozitiv.

Această caracteristică se regăsește deja la mai multe aplicații, precum Google Meet, Microsoft Meet, Zoom și FaceTime de la Apple. Ea este folosită pentru videoconferințe tradiționale.