Un nou lot de autostradă va fi dat în folosință. Sorin Grindeanu, primul anunț din funcția de ministru al Transporturilor

Ministrul Transportului și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a vorbit, la preluare mandatului, despre lotul 2 Sebeș-Turda. Acesta spune că dacă nu va exista niciun pericol, atunci lotul va fi dat în folosință chiar dacă pe un kilometru sau doi se va circula pe un singur sens.

„Ştiu că în acest moment avem o situaţie pe lotul 2 Sebeş-Turda, situaţie dată de acei 1-2 kilometri de surpări şi aşa mai departe. Să ştiţi că în acest weekend o să plec cu maşina la Timişoara – şi nu e prima dată, cam o dată pe lună nu merg cu avionul, merg cu maşina şi conduc singur – şi o să fac şi un mic ocol singur, fără să ştie nimeni, să văd stadiul real al acestui lot 2, care – eu vă spun intenţia mea: am văzut anumite filmuleţe cu lotul 2.

Dacă poate fi dat în folosinţă, chiar dacă pe un km sau doi se va circula pe un singur sens, vom da drumul. Nu stăm să ne încurcăm… Cum, la fel, astăzi se dă drumul la Pasajul de la Mihăileşti… centura ocolitoare. Nu stăm….Ştiu că este o chestiune la ora 14:00. Ştiu că e concurs cine să meargă, cine să se ducă… Nu o să merg, deşi sunt proiecte începute în 2017 – 2018. Nu sunt adeptul cu sobor de preoţi, cu tăieri de panglici şi cu chestiuni de acest tip. Astăzi, la ora 14:00, se dă drumul, fără tam-tam. Repet: datoria statului faţă de cetăţeni e mare. Nu e cazul de festivisme din acest punct de vedere”, a spus Sorin Grindeanu.

Dacă există siguranță se va da drumul la circulație pe acest lot

Ministrul a anunțat că va merge la fața locului și că dacă nu există niciun pericol va da drumul la circulație pe acest lot.

„O să merg la faţa locului pe lotul 2 Sebeş-Turda şi, dacă nu există pericol, dacă există siguranţă, vom da drumul şi la cei 24 de km, dacă nu mă înşel, din lotul 2 Sebeş-Turda, chiar dacă pe un kilometru se va circula pe un singur sens. N-are nicio logică să ţină închis acel lot de autostradă, fiind finalizat în proporţie foarte mare. Repet: respectându-se normele de siguranţă”, a susţinut el.

Amintim că lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud. Acesta este singurul aflat în construcție, în timp ce pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.