Aplicaţia a fost realizată de Michael Sayman, 19 ani, manager de proiect în cadrul Facebook care a explicat pentru portalul TechCrunch că a dorit să realizeze o replică a versiunii de început a reţelei Facebook care era restricţionată adolescenţilor. Pentru a reda aproape similar perioada respectivă Lifestage are restricţie de vârstă, utilizatorii care au 22 de ani sau mai mult vor putea doar să vadă profilul unui utilizator al aplicaţiei şi nu vor putea comunica cu alţi utilizatori.

Michael Sayman speră ca popularitatea aplicaţiei Lifestage să crească prin intermediul folosirii acesteia mai ales în liceele americane. Lifestage permite utilizatorului să selecteze liceul în care învaţă, însă nu va putea vedea ce utilizatori sunt online decât dacă cel puţin 20 de adolescenţi care învaţă în acel liceu folosesc aplicaţia.

Portalul theverge.com scrie că aplicaţia a apărut şi ca urmare a obsesiei pe care Facebook o are faţă de platforma Snapchat, care este extrem de populară în rândul tinerilor. În această lună, Instagram, deţinută tot de Facebook, a lansat serviciul Instagram Stories pentru a concura Snapchat Stories. Anterior, Facebook lansase mai multe aplicaţii, precum Slingshot, Riff, Poke, tocami pentru a reduce baza de utilizatori ai Snapchat, însă fără succes, scrie theverge.com.
sursa: Agerpres