Miercuri erau anunţate proteste şi în faţa ambasadei Germaniei, conform presei locale şi mesajelor activiștilor de pe Facebook şi diferite forumuri online.

Protestele continuă

În cursul dimineţii, manifestanţii au ocupat din nou cu corturi, bănci, pubele şi ghivece de flori trei noduri rutiere importante din capitala Bulgariei, potrivit agerpres.ro

A fost ocupată și o intersecţie din apropierea universităţii. Mijloacele de transport în comun au fost obligate să devieze de la unele din traseele obişnuite.

De asemenea, coloane de vehicule au blocat de asemenea traficul la est de Sofia, pe autostrada Belgrad – Istanbul.

Trebuie menționat că protestele, susţinute de opoziţia socialistă şi de preşedintele Rumen Radev, continuă în Bulgaria din 9 iulie, principala revendicare fiind demisia guvernului condus de Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev. Demonstranţii mai cer şi alegeri anticipate; în mod normal, următorul scrutin este prevăzut în martie 2021.

Coaliţia naţionalist-conservatoare de guvernământ, aflată la putere din 2017, a susţinut că nu va ceda presiunii străzii, dar pe un forum de partid şi pe Facebook, Borisov a lăsat totuşi să se înţeleagă că ar putea demisiona.

Conflictul dintre preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul bulgar Boiko Borisov

Conflictul dintre preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul bulgar Boiko Borisov a escaladat pe fondul protestelor care au loc de o lună împotriva şefului executivului de la Sofia.

Întrebat în legătură cu demisia care i-a fost cerută de protestatari şi de şeful statului, Borisov a replicat că vrea ca preşedintele să demisioneze.

„Toată lumea vrea demisia cuiva”, a spus Borisov.