Potrivit Dpa, conflictul dintre preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul bulgar Boiko Borisov a escaladat luni, pe fondul protestelor care au loc de o lună împotriva şefului executivului de la Sofia, informează agerpres.

Întrebat în legătură cu demisia care i-a fost cerută de protestatari şi de şeful statului, Borisov a replicat că vrea ca preşedintele să demisioneze.

„Toată lumea vrea demisia cuiva”, a spus Borisov.

De asemenea, se pare că Radev şi opoziţia socialistă îi susţin pe protestatari şi cer noi alegeri. Foştii comunişti acuză guvernul că acţionează în stil mafiot şi este dependent de oligarhi.

Aceste proteste nu au făcut nimic altceva decât să presiunea asupra lui Borisov şi a guvernului bulgar, mai multe artere din ţară fiind blocate. Premierul a cerut poliţiei să nu intervină, după ce vineri una din baricade a fost îndepărtată de forţele de ordine.

Manifestanţii au eliberat ei înşişi, luni, o intersecţie în Sofia, pentru a se muta lângă sediul guvernului, după ce o postare pe Facebook a lui Borisov a fost interpretată ca fiind un anunţ de demisie