O importantă firmă din România a intrat în faliment. Ce datorii are compania care a administrat CEL.ro

Concret, Tribunalul București a decis ca firma Corsar Online, cea care a administrat magazinul online CEL.ro, să intre în faliment. Menționăm că procedura prin care trece această companie nu afectează în vreun fel magazinul online CEL.ro deoarece acesta este operat acum de SC Brand Design Team SRL, unde acționar majoritar este Tiberiu Pop.

Potrivit zf.ro, Corsar Online este o companie cunoscută pentru administrarea de peste zece ani a magazinului online CEL.ro, unul dintre cele mai mari de pe piață. Compania a înregistrat pierderi uriașe în ultimii trei ani și are datorii de aproape 9 milioane de lei.

Sentința dată în data de 9 septembrie spune că Tribunalul București ”admite cererea debitorului SC CORSAR ONLINE SRL (…) şi dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată. În temeiul art. 85 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Tribunalul dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar şi numeşte lichidator judiciar provizoriu pe CII CUŢOV ALINA care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 3.000 lei din averea debitorului”.

De când au început problemele pentru Corsar Online

Compania a depus pe data de 2 august o cerere de intrare în faliment simplificat, iar Tribunalul București a aprobat-o. În cererea de intrare în faliment, compania a precizat că problemele au început în anul 2019, atunci când Consiliul Concurenței a aplicat o amendă în valoare de 1,6 milioane de lei.

Amintim că amenda din 2019 a fost aplicată în contextul în care Corsar Onlina a preluat controlul asupra www.marketonline.ro, www.mediadot.ro şi www.azerty.ro, înainte de primire autorizației din partea Consiliului Concurenței.

Corsar este o companie activă pe piaţa comercializării cu amănuntul în principal a produselor din categoria IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice, comercializare prin intermediul platformelor de comerţ electronic, cea mai cunoscuta fiind www.cel.ro.

Sursă foto: Dreamstime