Clipe absolut teribile trăite de către actriţa Maia Morgenstern. Aceasta ar fi fost ameninţată cu moartea printr-un mesaj anonim. Totul se întâmplă la doar o săptămână după ce aceasta ar fi primit o replică antisemită venită din partea unui invitat din cadrul întâlnirii directorilor de teatre şi instituţii de cultură.

Maia Morgenstern, ameninţată cu moartea

Actriţa a fost ameninţată cu moartea prin intermediul unui mesaj semnat „partidul AUR”. Mai mult, şi familia acesteia a primit aceleaşi ameninţări în cadrul mesajului. Autorul mesajului transmite că va incendia Teatrul Evreiesc, dar şi pe toţi actorii de acolo.

Maia Morgenstern a publicat pe o reţea de socializare un mesaj pe care l-a primit chiar înainte de Pesah- Paştele evreiesc, în care este ameninţată cu moartea.

Mesajul, sub numele „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!” este unul extrem de dur. Totul ar fi fost motivat de faptul că a îndrăznit să vorbească împotriva aşa-zisului prieten al autorului.

Autorul mesajului subliniază că urmăreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo, loc pe care îl numeşte „o gaură murdară de şobolani”.

George Simion, intervenţie dură

Copreşedintele AUR, George Simion, a avut o intervenţie dură în urma mesajului şi a spus că autorul acestuia nu are nicio legătură cu formaţiunea pe care acesta o conduce.

George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea, numindu-le “un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”. Actrița a făcut public mesajul în care este amenințată cu moartea, semnat: “Din partea AUR”.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român.

Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate.

Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, se precizează în comunicatul transmis de George Simion.