Cea mai mare surpriză din alegerile parlamentare din 2020 din România vrea să dea o nouă lovitură. Cei de la AUR s-au lansat şi în Republica Moldova, cu un obiectiv extrem de clar.

AUR dă lovitura în Basarabia

Alianța pentru Unirea Românilor s-a lansat sâmbătă la Chișinău, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat aproximativ 40 de deputați și senatori români, potrivit organizatorilor.

Lansarea formațiunii a fost anunțată de Vlad Bilețchi, președinte interimar al Partidului Popular Românesc din Republica Moldova. El a precizat că AUR din Republica Moldova nu reprezintă o filială a partidului din România, ci o formațiune politică ce împărtășește aceleași viziuni.

Anunţul lui Claudiu Târziu

Copreședintele AUR România, Claudiu Târziu a sugerat că partidul cu aceeași denumire din Republica Moldova, pe care l-a numit ‘frate siamez’, va participa la lupta politică și și-a exprimat speranța că va produce o surpriză cel puțin la fel de mare cum am făcut la București.

În cadrul aceluiași eveniment a fost lansat și biroul parlamentar al deputaților AUR din România, Boris Volosatîi, și copreședintelui formațiunii, George Simion. Ultimul nu a fost prezent la eveniment, având interdicție de intrare în Republica Moldova până în anul 2023.

Sursa foto INQUAM / Liviu Chirica