Libra Internet Bank va desfășura, prin intermediul Tradeville, un plasament privat de obligațiuni în valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei. Obligațiunile vor fi subordonate și vor avea o scadență de 10 ani.

”În privința cuponului, acesta va fi cuprins în intervalul 4,5-5%, urmând ca valoarea finală să fie stabilită în funcție de interesul manifestat de către investitori prin metoda licitației la Bursa de Valori București și prin decizia băncii”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Această lansare de obligațiuni survine în contextul în care, în 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani, prin atingerea unor praguri istorice:
– peste 100 milioane de lei profit net;
– active de peste 6 miliarde de lei;
– surse atrase de peste 5 miliarde de lei;
– credite de peste 4 miliarde de lei.

Scadența plasamentului

”Sumele de bani atrase sunt menite să susțină ritmul de creștere al băncii de 30% medie anuală în ultimii 5 ani”, a adăugat Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat să se finalizeze până la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizată și listarea obligațiunilor la bursă.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România.

Cu o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.