Se pare că alte 7.100 de curse ale aceleiaşi linii fuseseră deja anulate în cadrul programului de iarnă, care se încheie pe 28 martie, informează afp, citată de agerpres.

Lufthansa a justificat reducerea planurilor de zbor prin ‘circumstanţe excepţionale’.

De asemenea, vineri, compania anunţase reducerea cu până la 50% a numărului de pasageri pe care îi poate prelua, din cauza scăderii semnificative a rezervărilor, pusă pe seama epidemiei de coronavirus.

Legăturile afectate sunt cele cu Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, dar Lufthansa intenţionează să asigure accesibilitatea tuturor destinaţiilor prin intermediul altor companii din grup, de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Zurich, Viena şi Bruxelles.

Filialele Austrian Airlines şi Brussels Airlines ale Lufthansa au oprit deja toate cursele spre şi din Italia. Grupul a suspendat zborurile către China continentală, Iran şi Israel.

Lufthansa a blocat totodată angajările şi va propune personalului concedii fără plată. Este în curs de evaluare imobilizarea întregii flote de 14 aeronave Airbus A380, cu baza la Frankfurt şi Munchen.