România are mari probleme. Pe lângă pandemia de coronavirus se confruntă cu o altă epidemie care face victime pe bandă rulantă.

O altă epidemie în România

Epidemia de rujeolă face victime în masă în România. Puţin peste 20.000 de persoane sunt confirmate cu rujeolă, iar 64 au decedat din cauza acestei boli. Sunt date oficiale anunţate la sfârşitul săptămânii trecute.

În ultima săptămână, încă 35 cazuri de rujeolă au fost confirmate în trei judeţe din România: în Cluj, Neamț și Satu Mare.

Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 20.107, anunţa vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. „Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeolă pe teritoriul României, în care s-au înregistrat aproximativ 20.000 de îmbolnăviri „, spunea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, luna trecută, în Săptămâna Europeană a Vaccinării.

În acest context, Ministerul Sănătății reiterează susținerea pentru continuarea neîntreruptă a activității de vaccinare de rutină a populației.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.