Georgeta Bumbac fusese numită în această funcție „cu caracter temporar” de Viorica Dăncilă în septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, ieri, un Ordin de ministru ce prevede că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, nu mai puțin de 8 direcții și structuri din minister.

Potrivit HotNews.ro, Bumbac lucrează în Ministerul Sănătății din anul 2011, ea fiind, anterior numirii ca secretar general, directorul Direcţiei generale economice din minister și este cunoscută în lumea medicală drept cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății. În plus, aceasta a absolvit şi cursurile postuniversitate la Academia Naţională de Informaţii şi la Colegiul Naţional de Apărare.

În toamna anului trecut, Georgeta Bumbac a fost promovată, printr-o decizie a premierului de atunci, Viorica Dăncilă, din funcția de director al Direcţiei generale economice din minister în cea de secretar general, însă în decizie se preciza că acest lucru este „cu caracter temporar”. Cu alte cuvinte, Georgeta Bumbac poate fi schimbată din funcție printr-o decizie politică, nefiind vorba despre o funcție ocupată prin concurs.

Georgeta Bumbac poate fi considerat unul dintre cei mai longevivi funcţionari români, trecând prin opt guverne în calitate de director și, mai nou, secretar general în Ministerul Sănătății: Guvernele Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă și Orban.

Venituri colosale de la stat, peste salariul Preşedintelui

După cum scrie „Libertatea”, în 2018, din cumulul său de funcţii publice, Georgeta Bumbac a câştigat lunar peste 5.500 de euro de la stat, adică mai mult decât obţin din salariu preşedintele sau premierul ţării.

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese, depusă de Georgeta Bumbac în anul 2019, aceasta a câștigat, în 2018, 77.965 de lei în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), 55.646 de leica membru al CA al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile și 53.643 de lei ca membru al CA al Companiei Naționale Aeroporturi București. La aceste sume se adaugă 120.204 lei, salariul de director în Ministerul Sănătății.

Secretul carierei sale prolifice ar fi prietenia sa cu oameni politici, în special cu Felix Stroe (şeful PSD Constanţa). Într-un interviu pentru Libertatea, Bumbac a recunoscut că Felix Stroe este naşul copilului său, dar a negat faptul că şeful PSD Constanţa ar avea vreo implicare în ascensiunea ei profesională.