Câte persoane au murit din cauza coronavirusului

La nivel naţional, bilanţul epidemiei de Covid-19 a ajuns la 2.981 de morţi şi la peste 80.200 de persoane infectate, a indicat Comisia Naţională de Sănătate.

Potrivit autorităţilor, 115 de cazuri noi au fost înregistrate în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, unde virusul a apărut pentru prima dată în luna decembrie, şi doar patru în alte zone ale ţării.

În China, numărul de cazuri noi a scăzut

De câteva zile, numărul de cazuri noi a scăzut în China, unde măsurile draconice de carantină care vizează peste 50 de milioane de persoane par să dea roade.

Autorităţile sunt însă îngrijorate de noile contaminări în rândul persoanelor depistate la întoarcerea lor din străinătate.

13 chinezi reveniți din Italia sunt contaminați

Cel puţin 13 cazuri de contaminare a unor cetăţeni chinezi reveniţi din străinătate au fost identificate în ultimele zile, dintre care opt la persoane care s-au întors marţi din Italia în provincia Zhejiang (est), în condiţiile în care în prezent Italia este ţara europeană cea mai afectată de coronavirus.

Aceste opt persoane lucrau în acelaşi restaurant din Bergamo, la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

China a pus în aplicare măsuri pentru a încerca să împiedice ca eforturile sale de izolare a pacienţilor cu Covid-19 să fie zădărnicite de cazuri de contagiune venite din străinătate.

Călătorii care ajung la Beijing din ţări afectate de virus – printre care Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia – sunt plasaţi în carantină timp de 14 zile.