Coreea de Sud este ţara cea mai afectată de epidemie după China, unde a apărut în decembrie, a anunţat marţi o creştere cu 851 a numărului de cazuri, cea mai importantă evoluţie zilnică, informează miercuri AFP, citată de agerpres.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că ţara sa duce un ”război” împotriva bolii.

De asemenea, tot miercuri au fost anunţate patru noi decese, ceea ce creşte bilanţul epidemiei din Coreea de Sud la 32 de morţi, potrivit Centrului coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC).

Creşterea importantă a numărului de cazuri identificate în ţară se explică în special printr-o intensă campanie de monitorizare desfăşurată în apropierea adepţilor ”Shincheonji, Biserica lui Iisus”, o organizaţie religioasă acuzată adesea că ar fi o sectă şi care a fost unul dintre principalii vectori de răspândire ai coronavirusului în sudul Peninsulei Coreene.

Peste 4000 de cazuri într-un singur oraș

Peste 4.000 de cazuri au fost confirmate doar în oraşul Daegu (sud), unde o adeptă a mişcării, în vârstă de 61 de ani, a dezvoltat simptome la 10 februarie, dar a continuat să participe la cel puţin patru ceremonii religioase înainte de a fi diagnosticată cu coronavirus.

De asemenea, aproximativ 2.300 de pacienţi din Daegu, unii prezentând simptome grave, alţii fără niciun simptom, urmează să fie spitalizaţi, a declarat reporterilor viceministrul Sănătăţii, Kim Gang-lip.

Epidemia a condus la anularea sau amânarea mai multor evenimente culturale şi sportive, în timp ce vacanţele au fost prelungite cu trei săptămâni.

În ceea ce privește situația din China, țara a raportat o scădere a numărului de noi cazuri de coronavirus, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, şi 38 de decese suplimentare faţă de ziua anterioară. Bilanţul la nivel naţional a ajuns la 2.981 de decese şi peste 80.200 de persoane infectate, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate.