Statisticile Institutului Robert Koch (RKI), conform cărora numărul total al persoanelor care au contractat noul coronavirus a ajuns la 228.621 în Germania, confirmă recrudescenţa contagierilor observată în ultimele săptămâni în această ţară, scrie Agerpres.

Totuşi, până în prezent numărul noilor cazuri zilnice rămâne comparabil cu cele înregistrate în luna mai, când s-a înregistrat un uşor reflux al epidemiei.

În acelaşi timp, Germania a înregistrat zece noi decese legate de pandemia de COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al cazurilor fatale ajungând la 9.253.

Autorităţile de la Berlin şi-au multiplicat mesajele de avertizare privind creşterea numărului de contaminări, evoluţie pusă în mare parte pe revenirea turiştilor germani din vacanţele în străinătate.

Această situaţie a determinat guvernul german să declare practic întreaga Spanie şi o parte a Balcanilor zone de risc, care sunt private de turişti germani, şi să impună teste şi plasarea în carantină la revenirea în Germania.

Când încep vaccinările împotriva coronavirus

Potrivit Reuters, șeful Institutului federal pentru vaccinuri şi biomedicină din Germania a declarat miercuri că unele grupuri de persoane care trăiesc în Germania ar putea fi vaccinate la începutul anului viitor împotriva COVID-19, realtează.

În prezent, companii farmaceutice din întreaga lume efectuează studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanţi, iar unele dintre ele se aşteaptă să afle până la sfârşitul anului dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente şi sigure.

În același timp, Klaus Cichutek, şeful Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, a declarat pentru grupul de presă Funke că datele din faza I şi II de testare au arătat că unele vaccinuri au declanşat un răspuns imun împotriva coronavirusului.

„Dacă datele din faza III de testare demonstrează că vaccinurile sunt eficiente şi sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului, eventual cu condiţii incluse”, a declarat el.