Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, a afirmat luni că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu. Totodată, el a mai subliniat faptul că Florin Cîțu nu va mai fi premier al țării, sau dacă va mai fi, „va fi din mila PSD”.

Fostul lider PNL precizează că dacă Florin Cîțu își va păstra funcția, acest lucru reprezintă o bătaie de joc la adresa simpatizanților PNL, care încă se întreabă ce s-a întâmplat cu partidul.

„Florin Cîţu nu înţelege un lucru: chiar dacă a ajuns cum a ajuns, dacă aş fi în locul lui, mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns el. Florin Cîţu nu înţelege un lucru, că nu va mai fi prim- ministru sau, dacă va mai rămâne prim-ministru, va rămâne numai din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să-ţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL, care din ce în ce mai puţin cred în Florin Cîţu şi se întreabă (…) ce s-a întâmplat cu PNL de a putut să mizeze pe un om care, practic, a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persona non-grata”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.

În ceea ce privește victoria lui Florin Cîţu la alegerile pentru preşedinţia PNL, Ludovic Orban a catalogat-o drept „o lovitură de partid”.

Florin Cîțu invită partidele la negocieri

De menționat este faptul că declarația lui Orban vine după ce la doar câteva ore după ce a fost ales lider de partid, Florin Cîțu, a anunțat negocieri cu toate partidele din Parlament pentru menținerea guvernului său, printre partide fiind prezente și AUR, USR, dar și PSD-ul.

„Vom discuta cu toţi cei care în Parlamentul României vor susţine un guvern şi nu vor o criză politică în România (…). Cu toate partidele. Pe de o parte, avem USR, care negociază cu PSD şi AUR, şi atunci nu ai ce să faci, nu negociem cu nimeni (…)”, a spus Cîțu duminică.

Totodată, el mai precizat atunci că există deja o alianță care vrea să dea jos Guvernul, însă va depune eforturi uriașe pentru a negocia și a ajunge la un rezultat favorabil.

”În acest moment, avem o alianţă PSD-AUR-USR în Parlamentul României, care vrea să dea jos Guvernul. Matematic, v-am spus preferinţa mea şi eu zic că varianta care are cele mai multe şanse este cea în care vom continua cu o guvernare PNL-USR-UDMR şi voturile minorităţilor. Asta este ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta, asta voi negocia în Parlamentul României. Atât timp cât USR îşi menţine opinia că vrea să dea jos Guvernul, alături de AUR şi de PSD, e complicat să discutăm cu ei. După ce decid dacă mai vor să stea cu PSD şi AUR, atunci discutăm cu ei”, a mai spus Cîţu.

Anunțul lui Florin Cîțu de duminică a venit pe fondul refuzului categoric al USR PLUS de a susține un guvern condus de acesta.