Reguli noi pentru zborul cu avionul. Pasagerii trebuie să accepte dacă vor să călătorească

Reguli noi pentru zborul cu avionul. Va deveni obligatoriu pentru pasagerii care călătoresc cu aceste patru importante companii aeriene. Dacă refuză să respecte o regulă simplă, oamenii nu se vor mai putea îmbarca.

Decizia aparţine companiilor Ryanair, Jet2, Easyjet şi TUI. Operatorii aerieni îşi doresc să elimine de pe cursele lor o serie de comportamente care ar putea perturba zborurile.

Aşadar, este vorba despre noi reguli vestimentare la bordul avioanelor. Persoanele care nu se vor îmbrăca într-un mod considerat drept acceptabil de către companiile aeriene vor fi refuzate de la îmbarcare.

„Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion și se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil”, a explicat o însoţitoare de bord pentru jurnaliştii The Sun.

Au fost oferite şi exemple concrete. Tricourile cu înjurături sau cele care conţin logo-uri considerate ofensatoare sunt de acum pe lista neagră. Şi până acum, pasagerii erau rugaţi înainte de îmbarcare să le acopere sau chiar să le îndepărteze.

Care este, de fapt, scopul invocat de companiile aeriene?

avion, zbor intarziat
Noi reguli pentru zborul cu avionul / SURSA FOTO: Dreamstime

Reguli noi pentru zborul cu avionul. O altă însoţitoare de bord, cu o experienţă de peste trei decenii, a precizat că scopul final este eliminarea oricărei posibilităţi a unei agresiuni în timpul unui zbor.

Conversaţii încinse, glume nepotrivite, toate combinate cu puţin alcool şi se poate ajunge la o aterizare neprogramată. Este o soluţie la care nimeni nu-şi doreşte să se ajungă, explică Mary Jo Manzanares pentru CNN.

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni.

Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, precizează femeia.

Cele mai multe companii care operează zboruri nu au totuşi coduri vestimentare oficiale.

Cu toate acestea, specialiştii ne recomandă să evităm purtarea unor haine murdare sau rupte, îmbrăcăminte prea casual sau articole cu sloganuri potențial ofensatoare sau limbaj nepoliticos.

Şlapii sau hainele de plajă pot fi problematice. Unele companii aeriene le permit, însă altele ar putea refuza îmbarcarea dacă purtați astfel de obiecte vestimentare.

Este esențial să rețineți că în unele țări pot exista legi specifice sau obiceiuri locale legate de vestimentație, iar companiile aeriene pot solicita pasagerilor să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.