Alimentul de care abuzează mulți români! Ar trebui să fie fie evitat în perioada următoare

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a subliniat că există încă un aliment de care ar trebui să ne ferim, chiar dacă nu este interzis de Biserică în Postul Crăciunului. Potrivit celor spuse de Mihaela Bilic, este vorba despre zahăr iar mulți oameni ar trebui să nu mai abuzeze de el.

Amintim că Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, precum este cunoscut de credincioși, ține 40 de zile, începând cu data de 15 noiembrie și până la 25 decembrie. Totodată, lăsatul secului este pe 14 noiembrie.

Mihaela Bilic dezvăluie secretul siluetei ideale

Anterior, Mihaela Bilic a spus că o farfurie perfectă ar trebui să aibă 20 cm în diametru, iar în privința conținutului, aceasta ar trebui să aibă jumătate de suprafață acoperită cu legume, proteinele (carne, pește, ou, brânză) și făinoase care să ocupe un sfert dintr-o farfurie.

Însă, dacă se dorește pierderea în greutate, atunci sfertul acoperit de făinoase trebuie să dispară. În farfuria ideală rămân doar proteinele și legumele. Despre pâine s-a spus că poate fi inclusă în alimentație, dar doar o felie. În cazul cartofilor, pastelor și orezului, este recomandat să consumăm maximum trei linguri. Despre farfuria ideală, medicul nutriționistul a explicat că ar trebui să aibă doar proteine și legume.

„Aș spune nu proteine și legume în cantitate egală. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine. Tocmai ca să nu stresăm ficatul, rinichii. Proteinele în exces sunt un efort. Asta poate să fie o farfurie ideală și pentru masa de seară”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

„Organismul nu ne taxează pentru fiecare masă. Dacă am avut o astfel de farfurie nu trebuie să o mâncăm cu vinovăție pentru că imediat la următoarele două mese putem să venim cu farfuria de slăbit și atunci compensăm”, a mai spus Mihaela Bilic.