Suplimentul pe care nu ar trebui să-l luați niciodată. Face ravagii asupra metabolismului

Curele de detoxifiere sau curățare au devenit o adevărată ”modă” în ultima vreme, adeseori fiind văzute ca metode miraculoase prin care poți slăbi.

Experții sugerează că ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a lua detoxifiante, care pot face mai mult rău decât bine metabolismului și sănătății.

Dacă un supliment este etichetat ca o soluție de ”curățare”, aproape sigur vă puneți organismul în pericol, deoarece nu se știe niciodată ce anume elimină din organism aceste suplimente. „Orice supliment care se presupune că vă curăță corpul, elimină, de asemenea și substanțe nutritive importante”, avertizează medicul nutriționist Melissa Mitri.

”Nu vă curăță corpul doar de toxine rele”

„Acești nutrienți și enzime vă ajută corpul să lucreze eficient, să vă proceseze alimentele și să vă asigure că metabolismul funcționează fără probleme”, adaugă ea.

Dar, explică aceasta, când luați un supliment de detoxifiere, nu vă curățați corpul doar de toxinele rele, ci eliminați și minerale și substanțe nutritive de care are nevoie pentru a supraviețui.

Suplimentele de detoxifiere pun în pericol echilibrul delicat al corpului, ceea ce face posibilă îngreunarea absorbției nutrienților necesari.

„Fie că faceți o curățare timp de 2 zile sau 2 săptămâni, asta vă poate epuiza organismul de ceea ce are nevoie. De asemenea, poate distruge metabolismul, deoarece la o cantitate atât de scăzută de calorii, organismul poate crede că îl înfometezi”, avertizează Mitri.

Iar când corpul nostru ”suspectează” acest lucru, încearcă să ne protejeze ținând de fiecare gram din greutatea pe care o avem. ”Acest lucru poate îngreuna pierderea în greutate când ieșiți din cura de detoxifiere”, avertizează Mitri.

Sursă foto: Dreamstime