Anunț major pentru cei care au astfel de telefoane mobile! Nu vor mai funcționa din 4 ianuarie

Cunoscutul producător de telefoane mobile, BlackBerry, a anunțat că din data de 4 ianuarie va retrage suportul tehnic pentru ultimele dispozitive bazate pe BlackBerry 7.1 OS și BlackBerry 10, scrie CNN.

Sursa anterior citată mai scrie că persoanele care încă foloseau aceste telefoane mobile vor rămâne fără acces la actualizările de securitate, extrem de importante în folosirea în siguranță a conexiunii la internet.

Compania canadiană a mai anunțat, în cadrul unui comunicat de presă, că toate conexiunile operatorului și conexiunile WI-FI nu vor mai funcționa. De asemenea, utilizatorii acestor modele de smartphone nu vor mai putea iniția apeluri telefonici, nici măcar la numerele de urgență, în timp ce mesajele nu vor mai putea fi nici ele trimise.

Reprezentanții companiei canadiene le-au recomandat celor care folosesc un BlackBerry clasic să treacă la dispozitivele companiei care rulează pe Android, precizând că acestea vor continua să funcționeze normal.

BlackBerry a anunțat că suportul tehnic va fi retras încă din septembrie 2020

Cunoscuta companie anunța în toamna anului 2020 că va retrage suportul tehnic pentru modelele anterior prezentate, precizând că această mișcare face parte din eforturile sale de a se concentra pe furnizarea de software și de servicii de securitate întreprinderilor și guvernelor din întreaga lume, sub numele de BlackBerry Limited.

BlackBerry este o companie fondată în 1996 și a reușit, de-a lungul timpului, să vândă milioane de dispozitive. Telefoanele companiei au devenit populare la începutul anilor 2000, în timp ce compania a atins apogeul 12 ani mai târziu, în 2012. Atunci, compania BlackBerry avea peste 80 de milioane de utilizatori activi.

Cu toate acestea, din 2016, compania canadiană a renunțat să mai investească în dispozitive, dar a continuat să acorde licențe pentru marcă producătorilor de telefoane. Printre cei care au primit astfel de licențe se numără chinezii de la TCL sau celor de la OnwardMobility, o întreprindere de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv Blackberry 5G.