Nu există o evidență clară a ceritificatelor false de vaccinare în România. Ioana Mihăilă: Încurajăm medicii şi pacienţii să colaboreze cu poliţia

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, spune că nu există o statistică a certificatelor false de vaccinare la nivel național, subliniind că atunci când ministerul pe care îl conduce primește informații legate despre acest subiect sesizează poliția și structurile din sistemul de stat care trebuie să investigheze.

“Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidenţă clară câte certificate false au fost semnalate.”, spune aceasta.

Ioana Mihăilă a mai declarat că discută cu medicii din spitale, în special cu cei care primesc și internează persoane care apar vaccinate în sistem, dar care recunosc că, de fapt, nu s-au vaccinat. Aceasta îi încurajează tât pe medici, cât și pe pacienți să colaboreze cu poliția pentru a da de urma celor care au recurs la astfel de metode.

”Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Dosar penal pentru deținere de certificat de vaccinare fals

Declarațiile ministrului vin în contextul în care polițiștii din Timiș au deschis o anchetă și un dosar penal după ce mai mulți pacienți cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, ar deţine certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Sursă foto: Facebook, Ioana Mihăilă