Elevii care încep noul an şcolar în toamnă vor fi prezenţi în mod fizic în şcoli, însă vor fi nevoiţi să poarte în continuare măştile de protecţie, este anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Mască de protecţie şi în noul an şcolar pentru elevi! Deocamdată, nu se au în vedere restricţii noi

Într-un interviu acordat Antena 3, ministrul spune că, deocamdată, nu se are în vedere introducerea altor măsuri decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă.

“E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor.

În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli.

În acest moment, pentru elevii nevaccinaţi nu am gândit alte măsuri, decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, potrivit antena3.ro.

Se vor testa şi profesorii din banii lor, dacă nu se vaccinează?

Ministrul Sănătăţii i-a îndemnat din nou pe profesori şi celelalte cadre didactice să se vaccineze, în special “pentru protecţia lor”.

“E foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpina Delta.

Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai indicat Ioana Mihăilă.

Întrebată despre o eventuală introducere a obligativităţii testării din banii proprii, aşa cum se întâmplă la medici, Mihăilă a precizat: “În acest moment am purtat discuţii preliminare cu Ministerul Educaţiei, dar nu avem agreat, sau o formă finală prin care să instituim anumite măsuri pentru cadrele didactice.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea