Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, care a fost recent demis din funcție, a acordat primul interviu după demisie pentru postul B1 TV. Oficialul a vorbit despre alegerile prezidențiale din anul 2024. Fostul ministru a precizat că, în acest moment, consideră că liderul social-democraților Marcel Ciolacu este potrivit pentru funcția de candidat la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. El spune că vom face alegeri interne în urma cărora vom stabili candidatul. Să vedem dacă vor apărea și alte opțiuni, dar în acest moment, din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Ceea ce reușești să faci pe lângă acest lucru este un plus.”, a afirmat Vasile Dîncu. E important de menționat faptul că Marcel Ciolacu a spus că nu își dorește să intre în cursa prezidențială din 2024.

„Totuși, în acest moment, Marcel Ciolacu a spus că nu va candida, iar eu cred că este sincer când spune acest lucru.”, a subliniat Vasile Dîncu. „Marcel Ciolacu are un anumit tip de implicare diferit față de alți președinți de partid.”, a mai spus Vasile Dîncu pentru sursa citată. Fostul ministru a mai adăugat următoarele: „Sper că vom avea un președinte de stânga după 20 de ani de dreapta.”

Marcel Ciolacu nu exclude ca la alegerile prezidențiale, partidul său să propună un candidat din exterior

„Am spus că nu vreau să scot această opțiune. (…) Există o teorie că devii prizonierul șanțului pe care îl sapi. Eu nu vreau să devin prizonierul acestui șanț și am zis că este cazul ca PSD să găsească o altă abordare.”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul unui interviu acordat DC News.

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă.”, a declarat Marcel Ciolacu în luna octombrie.