Maghiarii pregătesc o lovitură pentru România la alegerile europarlamentare. Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl susține pe Szilagyi Zsolt, care s-a făcut remarcat după ce a transmis mai multe mesaje controversate.

Maghiarii pregătesc o lovitură pentru România

Mai precis, candidatul UDMR a spus că ungurii din Transilvania ar trebui să aibă autonomie. El a insistat și că maghiarii din așa-numitul Ținut Secuiesc ar trebui să aibă propriul Guvern și propriul Parlament.

Totuși, declarațiile lui au stârnit tot felul de reacții. Aceasta este o declarație făcută în 2009 de fostul parlamentar:

„Eu cred ca normalitatea ar fi tocmai ca Secuimea, teritoriul locuit de secui, să aibă autonomie teritorială și care ar însemna ca, în cadrul statului român (…) secuii să își aleagă un parlament regional, să aibă un guvern propriu, un buget propriu și să aibă un statut propriu”.

Szilagyi Zsolt a fost în conflict cu partidul o bună perioadă de timp

Amintim că Szilagyi Zsolt a fost membru UDMR până în 2004. La momentul respectiv, a intrat în conflict cu partidul pe care l-a acuzat de dictatură.

Ulterior, a înființat un nou partid, unde a ocupat funcția de vicepreședinte. Este vorba despre Partidului Popular Maghiar din Transilvania, formațiune care milita pentru autonomie.

Totuși, această formațiune a fost cercetată penal în mai multe județe, deoarece ar fi dat mită oamenilor ca să se alăture partidului.

Plângerea ar fi fost depusă de UDMR, partid cu care la acel moment se afla în conflict.

Tot pe listele formațiunii respective a candidat și pentru președinția țării în 2014. În schimb, a strâns mai puțin de 1% din voturi.

UDMR
SURSA FOTO: UDMR

Spunea că nu poate exista o alianță cu UDMR

Mai mult, el spunea în 2016 că nu poate exista o alianță cu UDMR. În momentul de față, este candidat pe lista partidului condus de Kelemen Hunor.

Declarația de avere ne arată că politicianul are aproape o sută de mii de lei în conturi, dar și datorii de 66.000 de lei.

În schimb, salariul său lipsește din declarația de avere.

Potrivit declarației de avere, Szilagyi Zsolt are următoarele:

  • 97.680 de lei în conturi;
  • datorii de 66.000 de lei.