Grupul LIBERTY Steel anunță astăzi (miercuri – n.r.) formarea unui nou Consiliu de Administrație, pe măsură ce își consolidează companiile la nivel mondial.

Consiliul va supraveghea strategia și investițiile grupului, inclusiv obiectivul acestuia de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, până în 2030.

Grupul, cu sediul la Londra, va fi prezidat de Sanjeev Gupta, alături de directori aleși atât din familia de companii ale Alianței G.F.G. cât și din afara acesteia, cu directori neexecutivi independenți, care vor aduce în cadrul grupului expertiză externă.

Board-ul va avea ca obiectiv imediat depășirea “furtunii economice” generate de criza provocată de noul coronavirus și asigurarea unei bune pregătiri a afacerii pentru redresarea acesteia la momentul oportun.

”Gestionarea impactului provocat de COVID-19”

”Acesta este un pas important în finalizarea consolidării unităților siderurgice din cadrul Alianței G.F.G. în Grupul LIBERTY Steel. Sunt mândru de echipa de conducere pe care am format-o și care, de asemenea, cuprinde unele dintre cele mai experimentate nume din metalurgia mondială.

Consiliul de Administrație al Grupului LIBERTY Steel va avea ca obiectiv imediat gestionarea impactului provocat de COVID-19 asupra oamenilor, operațiunilor și clienților noștri, precum și asigurarea faptului că grupul este bine pregătit pentru redresare, atunci când va sosi momentul oportun”, a declarat Președintele Executiv, Sanjeev Gupta.

Directorul de Operațiuni al Grupului LIBERTY Steel va fi Arnaud de Weert care, până de curând, a fost Director Executiv al ALVANCE Aluminium.

Directorul Financiar al Grupului rămâne V. Ashok, care s-a alăturat LIBERTY Steel în 2019.
Doi președinți regionali vor supraveghea operațiunile internaționale.

Doi directori neexecutivi independenți

Pentru supravegherea operațiunilor din Australia și S.U.A. va fi responsabil Daksesh Patel care, în paralel, are și rolul de Director General și Executiv al InfraBuild din Australia.

Între timp, Roland Junck, o personalitate deosebit de experimentată din industria oțelului , va coordona societățile LIBERTY Steel din Marea Britanie și Europa continentală. Printre funcțiile sale anterioare se numără și cea de Director General al Grupului ArcelorMittal și Președinte al Consiliului de Administrație al British Steel.

LIBERTY Steel Group numește, de asemenea, doi directori neexecutivi independenți, pentru a putea funcționa în conformitate cu cele mai bune practici intenaționale de guvernanță corporatistă.

Omul de afaceri australian și veteran în industria siderurgică, Ray Horsburgh AM, se va alătura Consiliului de Administrație ca Director Neexecutiv Independent, împreună cu Paul Struijk, un specialist cu o vastă experiență globală în resurse naturale și minerit.

”Un Consiliu care să propulseze afacerea”

”Sunt încântat că Dak Patel a acceptat să preia responsabilități suplimentare, în afara rolului său de Director General și Executiv al InfraBuild. Și – nu în ultimul rând – suntem încântați să-l salutăm pe Roland Junck, un om cu greutate în industria oțelului, ale cărui expertiză și experiență vor fi de neprețuit. Împreună cu noii noștri directori neexecutivi independenți, Ray Horsburgh AM și Paul Struijck, formăm un Board care ne va ajuta să ne propulsăm afacerea”, susține Sanjeev Gupta.

Întregul Consiliu va fi format din:

– Sanjeev Gupta, Președinte Executiv și Director General, LIBERTY Steel Group;
– V Ashok, Director Financiar, LIBERTY Steel Group;
– Arnaud de Weert, Director de Operațiuni, LIBERTY Steel Group;
– Roland Junck, Președinte și Director General interimar, LIBERTY Steel Europa & Marea Britanie;
– Dak Patel, Președinte, LIBERTY Steel Australia & S.U.A.;
– Ray Horsburgh AM, Director Neexecutiv Independent;
– Paul Struijk, Director Neexecutiv Independent.