Noi schimbări la WhatsApp. Cum va funcționa, mai nou, aplicația

Potrivit lui Mark Zuckerberg, WhatsApp va putea fi folosită pe mai multe dispozitive în același timp. Până acum, aplicația funcționa diferit pe calculator și tabletă – traficul era inițial trecut prin aplicația instalată pe telefon.

Fondatorul Facebook anunță că fiecare aplicație WhatsApp (de telefon, tabletă sau calculator) va funcționa independent, datele și conversațiile putând fi sincronizate între toate device-urile pe care utilizatorul le foloseşte pe un cont.

Cu toate astea, Mark Zuckerberg informează că va exista o limită de dispozitive. Pe un singur cont de WhatsApp se pot folosi simultan patru dispozitive. Cu ocazia acestui anunț, Zuckerberg a menționat că, în curând, va exista o aplicație WhatsApp nativă de iPad.

Modificări la ștergerea mesajelor

Printre schimbările anunțate de către fondatorul Facebook se numără și ștergerea mesajelor. În curând, utilizatorii aplicației vor avea parte de o ștergere automată a mesajelor imediat după trimitere pentru protejarea intimității.

Opțiunea aceasta va funcționa pentru mesajele scrise, imagini și videoclipuri. Imediat după ce destinatarul le-a văzut ele vor fi șterse.

Totuși, mai avem de așteptat pentru aceste schimbări deoarece Mark Zuckerberg nu a dat o dată concretă, spunând doar ”în curând”.

Regulile stricte de confidențialitate mai au de așteptat

Acum două săptămâni, WhatsApp a anunțat o nouă amânare a aplicării stricte a noilor reguli de confidenţialitate, care au fost criticate de unii pentru că ar extinde colectarea de date de la cele două miliarde de utilizatori ai săi.

Compania californiană amânase deja cu trei luni, până pe 15 mai, implementarea pentru toţi utilizatorii a noilor condiţii de utilizare a WhatsApp ca urmare a îngrijorării unor utilizatori care s-au temut că mesageria va împărtăşi informaţiile cu compania mamă Facebook.

Sursă foto: Dreamstime