Vești proaste pentru acești români. Noi restricții intră în vigoare. Mai exact, potrivit ultimelor informații, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât prelungirea, pentru încă 14 zile, a valabilităţii restricţiilor aplicabile, pe fondul pandemiei, în tot judeţul Argeş.

Mai exact, toate persoanele vizate de noua măsură urmează să intre în carantină alte 14 zile. De menționat este faptul că, măsurile Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin hotărârea nr.9/19.02.2021, valabile pe tot teritoriul judeţului au fost dispuse pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 20.02.2021.

Ce nu au voie să facă acești români

Sursa citată mai precizează că vor exista o serie de restricții la nivelul resutarantelor și al cafenelelor. Mai exact, se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Totodată, cei românii vizați de noua măsură trebuie să știe că astfel de spații vor fi deschise doar în intervalul orar 6,00 – 23,00.

Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, este permisă și ea în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Totodată, se permit și activităţile în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în toate localităţile din judeţul Argeş.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin.