Franța schimbă regulile de intrare în țară de duminică. Țara condusă de Emmanuel Macron va impune teste Covid-19. Acestea vor trebui făcute cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul său. Sunt vizați cetăţenii proveniţi din Marea Britanie, Spania, Portugalia, Cipru, Grecia şi Olanda.

Măsura va intra în vigoare duminică, la miezul nopţii. Anunţul a fost făcut de Guvernul condus de Jean Castex.

Până acum pentru persoanele din Marea Britanie intervalul era de 48 de ore, iar pentru cele din Spania, Portugalia, Cipru, Olanda şi Grecia era de 72 de ore.

Decizii radicale luate de Franța 

Decizia vine la doar câteva ore după ce autoritatea pentru sănătate din ţară a spus că Franţa ar trebui să ia în considerare dacă să introducă obligativitatea vaccinării populaţiei pentru Covid-19. Instituția este de părere că Executivul trebuie să poată acţiona rapid în cazul înrăutăţirii epidemiei. Reprezentanții din domeniul sănătății sunt de părere că discuţia ar trebui să se concentreze pe exxtinderea obligativităţii vaccinării dincolo de actualul proiect de lege al guvernului şi să ia în considerare dacă să facă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele vulnerabile la infectarea cu Covid-19, pentru persoanele care lucrează cu publicul şi chiar pentru publicul larg.

Trebuie amintit că președintele francez a susținut că pe fondul creşterii numărului de cazuri noi de coronavirus, se impune vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sectorul medical împotriva Covid-19. El a evitat atunci să declare că se impune acest lucru și pentru populaţie în general. Emmanuel Macron a declarat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunităţii sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe şi restaurante. Sute de mii de oameni s-au înscris în doar 24 de ore după declarația lui Macron pentru a se vaccina. În paralel, alte mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului președintelui Franței. .

Sursă foto: Pixabay