Ninge de câteva zile în Austria, Slovacia și în sudul Germaniei. Turiștii din Austria sunt permanent avertizați asupra riscului crescut de avalanșe. La Innsbruck și la Munchen, sute de zboruri au fost anulate sau înregistrează întârzieri. Iar în Grecia, trei oameni au murit din cauza gerului.

Victimele din Grecia au fost găsite într-o mașină surprinsă de o furtună, în apropiere de Atena. Grecia se confruntă cu ninsori, furtuni și cu un val prelungit de frig în mai multe regiuni, printre care Salonic. S-au înregistrat și minus 18 grade Celsius. Au fost multe apeluri la serviciile de urgență din partea unor persoane rămase blocate în mașini sau în case.

„Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă, iar traficul se desfăşoară cu dificultate”.14.000 de locuințe au rămas fără curent în nordul Austriei, din cauza viscolului. La Innsbruck, sute de turiști sunt blocați pe aeroport. Unii caută alternative să ajungă acasă după o vacanță cu zăpadă în exces. Mai multe drumuri și rute feroviare au fost închise.Imaginile sunt din regiunea Salzburg, copleșită de turiști și de zăpadă. O persoană a fost surprinsă de o miniavalanșă pe o pârtie. A avut șansa să fie salvată de un echipaj salvamont. Autoritățile austriece avertizează că riscul de avalanșă rămâne foarte ridicat.

Au fost peste 100 de accidente în Bavaria din cauza condițiilor meteo. Echipele de intervenție acționează pentru deszăpezirea șoselelor și pentru reluarea traficului feroviar, afectat de copaci căzuți pe șine. Potrivit specialiștilor, va ninge și la începutul săptămânii.Vremea continuă să fie geroasă, cu maxime cuprinse între -6 și +4 grade Celsius.

Vremea în țară va fi rece, cu temperaturi sub normalul perioadei

Astăzi, vremea va fi rece peste tot, cu maxime cuprinse între -6 și 4 grade. Cerul va fi noros și va ninge în centru, în Est și în Sud, iar izolat, în rest. În jumătatea de Vest a Munteniei va ninge mai mult și se va depune un strat de zăpadă în medie de 6-10 cm. Vântul va avea intensificări în Est, în Sud-Est, în Vest și Sud-Vest.

La munte va fi ger și va ninge în toate masivele. Mai abundent în Carpații Meridionali, iar pe creste va fi viscol.
În Capitală, va ninge temporar, mai abundent în orele serii. Se va depune un strat de zăpadă, în medie de 4-6 cm, iar maxima zilei va fi de + 2 grade Celsius.

SURSA: TVR