Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, printr-un mesaj scris pe Facebook, că va sista orice tip de finanțare pentru construirea unor noi statui în București. Primarul va redirecționa banii în “investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație”.

“Am cerut Corpului de Control să verifice fraudele semnalate de Poliția Capitalei în legătură cu mai multe monumente realizate în anii trecuți în București. Cei responsabili vor fi identificați și sancționați, iar informațiile strânse vor fi trimise mai departe poliției, pentru eventuale inculpări.

Anunț în același timp că Primăria Capitalei sistează pentru acest an orice finanțare pentru noi statui în București. Redirecționăm banii pentru investițiile prioritare, neglijate de precedenta administrație. În modernizarea sistemului de termoficare, în combaterea poluării, în dezvoltarea infrastructurii de transport.”, a scris primarul Capitalei, Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan: Plătim încă datoriile fostei administrații

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis luni, 15 februarie,  că vrea să reclădească încrederea între autorităţile locale, mediul de afaceri, ONG-uri şi cetăţeni, menţionând că actuala administraţie plăteşte şi “datorii de acum doi ani”.

“Continuăm să plătim datorii lăsate bucureştenilor de fosta administraţie Firea. Săptămâna trecută am achitat două facturi din martie 2019. Pare incredibil acest haos lăsat de fostul primar. Încă plătim datorii de acum 2 ani. Vreau să îi asigur pe toţi cei care încă au bani de recuperat, pentru diverse servicii şi lucrări deja executate, că relaţia noastră cu ei este una corectă. Şi aşa va fi pe tot parcursul mandatului meu la conducerea oraşului.”, a scris primarul general, pe Facebook.

El a menţionat că principalul obiectiv al primelor sale luni de mandat a fost să reclădească încrederea.

“Pentru ca Bucureştiul să devină oraşul pe care ni-l dorim, trebuie să existe colaborare între autoritate, mediul de afaceri, asociaţiile profesionale, ONG-uri şi, mai ales, cetăţeni. Pentru colaborare este nevoie de ÎNCREDERE. Principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădesc încrederea”, mai precizează Nicuşor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin