Gabriela Firea are un val de nemulțumiri la adresa noului Guvern. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, prim-vicepreședintele PSD s-a declarat total dezamăgită de deciziile luate de Executiv într-un domeniu de importanţă crucială în contextul pandemiei.

Mai exact, marea problemă a Gabrielei Firea o rerpezintă reducerea bugetului alocat Ministerului Sănătății. După o serie de calcule făcute, aceasta a concluzionat că banii eliminați de Guvern puteau fi folosiți la vaccinarea tuturor românilor, însă premierul Florin Cîțu nu este interesat de prioritatea sanitară.

“Au spus cā nu este prioritarā sănătatea, prin vocea lui Cîțu, și s-au ținut de cuvânt. Spre stupefacția tuturor, chiar și a celor care i-au votat.

Cea mai cinică și durā decizie a guvernanților este tăierea bugetului Sănătății cu circa 11%. Se taie și de la Ministerul Sănătății și de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total, -2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent”, a scris Gabriela Firea pe facebook.

Gabriela Firea susține că oamenii ar fi putut fi salvați în acest mod

Totodată, fostul primar al Capitalei a subliniat faptul că această decizie a fost una ”criminală” și vine după șapte incendii din spitale unde peste 30 de oameni și-au pierdut viața.

Ea a mai adăugat că toate rapoartele făcute după incendii denotă că ar fi nevoie de bani în plus pentru a remedia problemele și nicidecum mai puțini bani.

“Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală, pentru că vine după 7 incendii în spitale în care au murit arși de vii peste 30 de pacienți, începând de la tragedia de la Piatra Neamț, până în prezent.

Rapoartele întocmite după acel incendiu arată că sunt foarte multe spitale in România care sunt vulnerabile la incendii și ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-și remedia problemele”, a mai adăugat Firea.