USR continuă să aducă acuzații dure primarului Nicușor Dan, cu toate că partidul l-a susținut în alegerile locale din București. Recent, Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, îl acuză pe actualul edil că ar vrea să desființeze ride-sharing-ul, dacă ar putea.

Acuzații dure pentru Nicușor Dan

„Noroc că Nicușor Dan nu are puterea să desființeze ride-sharing-ul, că ar face-o. Nu înțelege cum concurența scoate ce este mai bun din oameni. Este prizonierul unei mentalități socialiste în care statul dă monopol unora, și prin reglementare apar servicii de calitate și la prețuri mici. Fals. Experiența de dinainte de apariția aplicațiilor de ride-sharing ne arată fix asta. Puteai să faci plângere cât vrei la autoritatea de reglementare X sau Y, fără concurență nu s-a schimbat nimic”, a explicat Claudiu Năsui într-o postare pe Facebook.

Mai mult, fostul ministru îl acuză pe actualul primar al Capitalei de prostie și spune despre acesta că ar distruge complet traficul din București în numele unei ideologii care ignoră realitatea.

„Prostia este atât de mare încât chiar primarul ar distruge complet traficul în București în numele unei ideologii care ignoră realitatea. De ce? Concurența a dus la digitalizare rapidă, servicii mai bune și mai ieftine. Așadar, mulți oameni își lasă mașina acasă sau în garaj tocmai pentru că a apărut concurență la taxi-uri în București. Unii oameni au ales chiar să renunțe la mașină. Nu mai au grija locului de parcare, nu mai trebuie să întrețină o mașină, să-i plătească rata lunară, să țină cont să ia RCA să facă ITP, să schimbe anvelope iarna și vara”, a mai transmis acesta.

Mai mult, Năsui recunoaște că sistemul nu este perfect, și nici nu va fi, dar este mai bun decât ce era înainte.

„Da, nu e perfect. Și nici nu va fi pentru că de când au intrat pe piață băieți deștepți au sărit rapid să ceară și ei câte un certificat, câte o atestare șoferilor care fac ride-sharing. Dar chiar și așa sistemul acesta rămâne infinit mai bun decât ce era înainte. Nu e un secret pentru nimeni, Nicușor Dan e o mare dezamăgire. Impus de PNL la alegerile din 2020, a fost de fapt alternativa la încă 4 ani cu PSD. Dar la un moment dat va trebui să ne întrebăm dacă tot votând răul cel mai mic vom avea vreodată o alternativă bună”, a conchis fostul ministru.