Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că a fost aprobat parteneriatul cu CNAIR pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru 10 radiale care leagă Bucureștiul de autostrada de centură.

„Adunarea Generală a ADIZMB a aprobat parteneriatul cu CNAIR pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele 10 radiale care leagă Bucureștiul de autostrada de centură.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB) este o structură asociativă a Municipiului București și a Județului Ilfov, care va gestiona realizarea proiectului din partea celor două entități.

Cele 10 radiale sunt prelungiri ale unor bulevarde din Capitală, care se vor intersecta cu șoseaua de centură și se vor conecta la autostrada de centură: Bd. Timișoara, Calea Giulești, Bd. Poligrafiei, zona Pipera, Șos. Dobroești, Splaiul Unirii, Bd. Metalurgiei, Prl. Ferentari.

Proiectul celor 10 radiale va permite utilizarea șoselei de centură și a autostrăzii de centură nu doar ca alternative la traficul de tranzit, ci și ca alternative la traficul curent al rezidenților din Capitală și din județul Ilfov.

Bucureștiul și Ilfovul au nevoie de proiecte structurale pentru rezolvarea problemei de trafic, iar proiectul celor 10 radiale și proiectul trenului metropolitan (metroului de suprafață) reprezintă proiectele majore, structural, pentru regiune”, a transmis miercuri primarul general Nicușor Dan.

Nicușor Dan, noi informații despre planul pentru calitatea aerului din București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a venit cu noi informații despre planul pentru calitatea aerului din București. Edilul a anunțat că acesta va fi realizat de un consorțiu de patru firme.

Primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunță că Planul Integrat pentru Calitatea Aerului (PICA) în București va fi realizat de un consorțiu de patru firme, printre care se află și Cambridge Environmental Research Consultants.

De asemenea, edilul anunță că planul a fost atribuit săptămâna trecută, în urma unei licitații publice.

„Dintre acestea, Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calităţii aerului şi proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii aerului pentru, printre altele, Londra, dar şi pentru capitala Irlandei, Dublin, precum şi la nivelul întregii Republici Irlanda. Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni şi presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în Bucureşti (principalii poluanţi) şi a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, precizează edilul general.