Așadar, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan a precizat că ar dori ca noua majoritate a Consiliului General al Municipiului București să fie formată și din oameni din PMP, partidul fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Tot pentru Adevărul Live, Nicușor Dan a spus că dorește o majoritate PMP și la primăriile de sector.

„Acum urmează ca BEC să valideze numerele. Acum în CGMB sunt 12 consilier PNL, 17 din partea USR PLUS, 5 din partea PMP şi 21-22 din partea PSD. Majoritatea simplă e 28. Eu aş vrea o majoritate şi cu PMP. Aş vrea ca o majoritate cu PMP să fie şi la primăriile de sector.”, a explicat Nicuşor Dan.

Primarul ales al Capitalei a mai precizat că speră ca USR-PLUS să accepte și partidului lui Traian Băsescu în formarea majorității. În cadrul aceluiași interviu, Nicușor Dan a fost întrebat dacă a vorbit cu Traian Băsescu după ce a fost ales în funcția de primar al Capitalei. Acesta a răspuns că nu a mai vorbit cu fostul președinte al României de dinainte de lansarea candidaturii la Primăria Capitalei a fostului lef de stat.

Nicușor Dan ar putea bate palma cu PNL

Proaspăt ales primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, care a beneficiat de susținerea PNL, dar și USR-PLUS la alegerile locale, nu exclude înscrierea în PNL până la finalul mandatului. Cu toate acestea, deocamdată acesta consideră că este mai important să îşi concentreze „toate energiile” pe problemele Capitalei.

De altfel, acesta consideră că momentul decisiv al alegerilor a fost atunci când PNL a anunţat că-l susţine pentru Primăria Capitalei.

„O să-i dau acelaşi răspuns, pe care îl numiţi evaziv, şi pe care l-am dat şi în seara alegerilor. Îmi doresc ca toate energiile mele să se concentreze pe administrarea Bucureştiului, pentru că situaţia e gravă”, completând că momentan rămâne independent şi că eventuala întoarcere în USR este doar „teoretică”.

„Nu exclud nicio variantă, dar în acest moment aceasta este poziţia”, a mai precizat acesta, adăugând că are recunoştinţă faţă de liderul PNL, care a luat în februarie decizia decisivă pentru locale.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă era un candidat PNL şi unul USR-PLUS. Ar fi fost primar Firea, iar PSD intra în forţă pentru parlamentare. Ne-a trecut glonţul pe la ureche”, a mai spus Nicușor Dan.