PNL subliniază angajamentul pentru guvernare și dialog deschis în coaliție

Nicolae Ciucă a menționat că PNL intenționează să rămână la guvernare fără să fie împinși pe scări, subliniind că partidul său este echilibrat și nu a căutat niciodată astfel de schimbări.

El a subliniat că rezultatele obținute în alegerile locale au demonstrat angajamentul PNL de a dezvolta comunitățile la nivel local și a adăugat că nu vede motive pentru a lua o măsură de acest fel.

Nicolae Ciuca, PNL
SURSA FOTO: Facebook, Nicolae Ciuca

„Dacă nu ne împinge nimeni pe scări, cum se spune. Inclusiv prin votul primit la alegerile locale s-a demonstrat că PNL nu a urmărit altceva decât să dezvolte comunitățile la nivel local. Nu văd de ce ar trebui să luăm o astfel de măsură”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă dorința PSD de a organiza alegeri prezidențiale în septembrie este influențată de potențialul electoral al majorării pensiilor, Nicolae Ciucă a exprimat dorința ca nimeni să nu creadă că poate înșela ușor oamenii.

În plus, a menționat că, dacă există posibilitatea că acesta nu este motivul pentru fixarea datei alegerilor, atunci este deschis la mutarea acestei date. A adăugat că vor avea o întâlnire cu coaliția în acea seară și sunt pregătiți să aibă un dialog sincer.

„Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de ușor. ca atare, dacă există posibilitatea că nu acesta e motivul, putem să mutăm data alegerilor. (…)

Noi mergem diseară la coaliție. Suntem dispuși să avem un dialog cât se poate de onest. Ca atare, orice formulă poate fi discutată, dacă e în folosul derulării unui program și a unui plan de campanie cât mai coerent”, a transmis Ciucă.

Miniștrii PNL, implicați politic în decizia privind alegerile prezidențiale

Nicolae Ciucă a făcut declarații miercuri dimineață, la sediul PNL, înaintea unei întâlniri programate în a doua parte a zilei în cadrul coaliției. Tema discuției va fi calendarul alegerilor prezidențiale, în contextul în care Marcel Ciolacu a afirmat că o decizie în acest sens „este deja luată”.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca miniștrii avizatori să nu semneze Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor, liderul PNL a răspuns că miniștrii sunt numiți pe baza unei decizii politice și, prin urmare, este normal ca modul lor de a reacționa la anumite impulsuri să fie determinat de o decizie politică.

„Miniștrii sunt numiți pe baza unei decizii politice, ca atare e normal ca modul de a reacționa la anumite impulsuri să fie pe bază de decizie politică”, a explicat Nicolae Ciucă.

Ciucă a indicat că în ceea ce privește alegerile prezidențiale, se va întâmpla ceea ce trebuie.

Șeful Senatului a subliniat că în ceea ce privește alegerile, este important să se țină cont de voința cetățenilor și să se respecte părerile oamenilor, nu dorințele personale.

„Vedem ce vor românii, aici nu este vorba de vrem noi, ci ceea ce vor cetăţenii şi este normal să ţinem cont de părerile oamenilor”, a completat șeful Senatului.