Premierul interimar, Nicolae Ciucă, invitat la postul național de televiziune, a declarat că se va vaccina împotriva COVID-19, atunci când îi va veni rândul. Acesta a precizat că medicii specialişti şi medicii de familie vor trebui să convingă populaţia să se vaccineze, atunci când va sosi vaccinul anti-Covid în România.

„Eu pot să vă spun fără niciun fel de echivoc că mă vaccinez. Atunci când îmi va veni rândul, mă voi vaccina. Este doar o chestiune de atitudine. Pot să vă conving să fiţi responsabil, să continuăm să respectăm aceste măsuri şi să înţelegem că vaccinarea face parte din setul de măsuri stabilite la nivel global, la nivel european, la nivel naţional, pentru a putea avea o luptă eficientă cu această pandemie”, a declarat Ciucă, la TVR 1, marţi seară, întrebat fiind cum va convinge el românii să se vaccineze anti-Covid.

Primul ministru interimar a mai îndemnat specialiștii să convingă oamenii că vaccinul este util în combaterea pandemiei.

„Îndemn pe specialişti şi sunt convins că medicii specialişti, medicii de familie, medicii infecţionişti care şi-au desfăşurat activitatea şi ştiu ce înseamnă campaniile de vaccinare, întregul corp medical este cel mai în măsură să îi convingă pe oameni că pot şi trebuie să se vaccineze”, a mai declarat Ciucă.

Cum stă România cu pregătirile pentru campania de vaccinare

Premierul interimar Nicolae Ciucă a prezidat, marţi, o întâlnire a Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) în care a fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanşarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuţia, în România, a primei tranşe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Potrivit unei informări a platformei privind vaccinarea anti-COVID, au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel naţional şi local, asigurarea siguranţei distribuţiei, transportului şi a vaccinării propriu-zise, precum şi privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

În context, premierul interimar a declarat că este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare şi a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experţii în sănătate publică, deoarece „infectarea nu se opreşte de Crăciun şi de Anul Nou”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea