Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, a lansat un apel înainte de sărbători. El le-a cerut tuturor să respecte regulile de distanțare, astfel încât virusul să nu fie transmis.

De asemenea, premierul interimar a subliniat faptul că înțelege cât de dificil va fi pentru toți românii să respecte aceste restricții, însă, acest lucru înseamnă o responsabilitate atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru.

Totodată, Ciucă a vorbit și despre campania de vaccinare, care va începe pe 27 decembrie

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă.

Mai este foarte puţin până când vom sărbători Ziua Naşterii Domnului şi ştiu cât este de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creştinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricţii şi limitări pe care trebuie să le respectăm şi îi îndemn pe toţi românii să le respecte, pentru că este doar un gest simplu de responsabilitate faţă de noi înşine, faţă de semenii noştri.

Şi, de asemenea, fiecare dintre noi putem contribui la tot ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate, astfel încât să putem să finalizăm tot ceea ce am putut noi să identificăm ca măsuri pentru a putea fi cât mai eficienţi în campania de combatere a acestei pandemii”, a spus Nicolae Ciucă, premierul interimar al României.

Mesajul lui Marcel Vela

Și Marcel Vela a făcut un apel la români cu privire la respectarea regulilor impuse de autorități, fiind prezent la inaugurarea unui centru special de colectare la Spitalul Dimitrie Gerota, din Capitală.

„Mă bucur că dincolo de aceste demersuri, acea rază de speranță de acum câteva luni, existența unui vaccin pentru COVID-19 devine realitate. Este o altă etapă a luptei cu pandemia, cea finală, prin care aceasta va fi învinsă. Până atunci vă rog să rămâneți aceeași profesioniști devotați luptei pentru sănătatea și viața pacienților dumneavoastră.

De altfel, aș vrea ca și cetățenii să înțeleagă că trebuie să fie în continuare responsabili și să respecte recomandările autorităților pentru sănătatea proprie și a celor din jur.

Vin sărbătorile de iarnă și aș vrea ca oamenii să înțeleagă că acesta este un motiv în plus să fie responsabili, să evite deplasările și mai ales întâlnirile, chiar și cu rudele apropiate. Anul acesta trebuie să fim solidari și solitari, pentru ca la următoarele sărbători să fim împreună”, a spus Marcel Vela. 

Inquam Photos / Sabin Cristoveanu