Sâmbătă, 19 decembrie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al oraşului Sinaia a decis implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil, a transmis Primăria Sinaia.

Potrivit sursei citate, edilul Vlad Oprea a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani şi poliţie pentru asigurarea respectării măsurilor sanitare la Cota 1000, 1400, 2000, în Valea Soarelui şi Valea Dorului.

CLSU a mai decis să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte.

„S-a decis, începând cu data de 21 decembrie 2020 deschiderea traficului auto pe Drumul Cotei, dar şi crearea unui segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 şi Calea Codrului ( Hotel Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri, traficul va fi fluidizat pe durata Sărbătorilor, iar numărul locurilor de parcare va creşte”, precizează Primăria Sinaia.

De asemenea, toţi operatorii pe cablu vor fi obligaţi să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi, dar şi să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanţare şi mască, notează Agerpres.

Ca măsură suplimentară se pregăteşte un Proiect de Hotărâre a Consiliului Local Sinaia prin care forţele de ordine să aibă posibilitatea de a aplica sancţiuni acelora care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Ce transmitea, luni, primarul Vlad Oprea?

„Azi am fost sus, la Cota 2000 și în Valea Soarelui. A fost o zi superbă! A nins, iar peisajul este de vis! În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri. Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci.

Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea dureaza putin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute.

Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațile de transport.

E important să rămânem sănătoși pentru a putea schia toată iarna. Ne vedem vineri, sus!”