Zeci de mii de vizitatori sunt aşteptaţi să ajungă în staţiunile de pe Valea Prahovei în minivacanţa prilejuită de 1 Decembrie şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, turiştii putând merge în drumeţii pe munte, în parcul de distracţii de la baza domeniului Kalinderu din Buşteni sau pe pârtiile de începători de la Azuga, conform agerpres.ro

De ce atracții se pot bucura vizitatorii

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică de la Sinaia, Paul Popa, a declarat, vineri, că se aşteaptă ca în aceste zile să vină în staţiune zeci de mii de vizitatori, însă, în ceea ce priveşte numărul de turişti care intenţionează să se şi cazeze în oraş, datele sunt incerte şi în continuă schimbare, date fiind condiţiile impuse de contextul pandemic.

Toate instalaţiile pe cablu funcţionează, iar prognoza meteorologilor este bună, astfel că cei care ajung la Sinaia pot merge în drumeţii pe munte, în plimbă prin oraş, în vizită la muzee sau pot sta la terase, ele fiind încă deschise.

La Buşteni, este deschis Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu, instalaţiile pe cablu şi telecabina funcţionează, iar turiştii pot merge pe Platoul Bucegi.

Autorităţile de la Azuga au anunţat deschiderea pârtiilor pentru începători de la Sorica şi Cazacu, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă şi cei care vor o bulgăreală pot merge în această staţiune.

Staţiunile de pe Valea Prahovei se află sub incidenţa unor restricţii ca urmare a faptului că rata de infectare cu noul coronavirus este de 5,33 la Sinaia, de 4,40 la Buşteni şi 4,24 la Azuga.

Reguli speciale pentru minivacanța de 1 Decembrie

Având în vedere că minivacanța de 1 Decembrie se apropie cu pași repezi, autoritățile au decis să impună anumite reguli ținând cont de pandemia de coronavirus. În acest context, vacanța de 1 Decembrie de anul acesta va fi un pic diferită față de cea de anii trecuți.

Chiar dacă românii au voie să meargă la munte în minivacanța de 1 Decembrie, și au voie să schieze, accesul la telecabine este restricționat, doar patru persoane putând urca în același timp. Geamurile telecabinei trebuie să fie deschise, masca de protecție fiind obligatorie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în hoteluri baia în piscine este interzisă iar doar o treime dintre mesele restaurantelor pot fi ocupate, notează observatornews.ro. Nici centrele SPA nu au scăpat, românii fiind nevoiți să renunțe la ele.

Gabriel Roșca, reprezentantul unui hotel, a declarat că are parte de o scădere, având în vedere că a avut aproape 80% din hotel rezervat. Acesta a menționat că 10% din rezervări s-au anulat.