Chiar dacă românii au voie să meargă la munte în minivacanța de 1 Decembrie, și au voie să schieze, accesul la telecabine este restricționat, doar patru persoane putând urca în același timp. Geamurile telecabinei trebuie să fie deschise, masca de protecție fiind obligatorie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, în hoteluri baia în piscine este interzisă iar doar o treime dintre mesele restaurantelor pot fi ocupate, notează observatornews.ro. Nici centrele SPA nu au scăpat, românii fiind nevoiți să renunțe la ele.

Gabriel Roșca, reprezentantul unui hotel, a declarat că are parte de o scădere, având în vedere că a avut aproape 80% din hotel rezervat. Acesta a menționat că 10% din rezervări s-au anulat.

Ce spune prefectul județului

Prefectul județului Brașov a declarat că vor exista controale și în stațiuni și în unitățile de cazare și că speră ca oamenii să respecte regulile de protecție nu din frica controalelor ci din responsabilitate.

”Vom încerca să intensificăm și aceste controale, dar eu sper din toată inima că nu controalele să fie cele care să ducă la respectarea regulilor impuse, că fiecare persoană care deține o asemenea structură să fie responsabilă.”, a spus prefectul de Brașov, Cătălin Văsii, potrivit sursei citate anterior.

Preţurile ofertelor de pandemie în Poiana Braşov, pentru 1 Decembrie, sunt între 600 şi 1000 de lei de persoană, pentru un pachet cu trei nopţi de cazare şi mese incluse.

Coronavirus 25 noiembrie

Până la data de 25 noiembrie,pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.