Nicolae Ciucă, Președintele PNL, a subliniat duminică seară că își exprimă aprecierea față de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, recunoscând că acesta a fost vigilent în a trage semnalul de alarmă ori de câte ori ideile guvernanților ar fi putut afecta echilibrul bugetar și fiscal. Ciucă a adăugat că România a trecut de etapa promisiunilor electorale.

” Un ministru la Finanţe, precum Marcel Boloş… sigur, cea de-a doua profesie este cea de preot, deci el poate să propovăduiască, dar de regulă ministrul de Finanţe nu este iubit…şi nici nu trebuie să fie iubit. Ministrul de Finanţe trebuie să fie ca în familie, acel membru al familiei, decident în familie, care este în măsură să gestioneze bugetul”, a declarat Nicolae Ciucă, la B1 TV.

Nicolae Ciucă este de părere că România a depășit perioada promisiunilor electorale

Președintele PNL a subliniat că România a atins un nivel de dezvoltare. Acest lucru o face să treacă peste perioada promisiunilor electorale. Nicolae Ciucă a apreciat contribuția ministrului de Finanțe, Marcel Boloș. El a menționat că acesta a fost constant în a avertiza asupra necesității de a menține echilibrul bugetar și fiscal.

Nicolae Ciucă a mai susținut că, deși sunt multe idei și inițiative, este esențial să se evite perturbarea echilibrului financiar al țării. Președintele PNL a subliniat că aceste practici, în special în ani electorali, nu mai sunt adecvate pentru România. În opinia sa, țara noastră s-a dezvoltat suficient de mult pentru a adopta o abordare mai responsabilă în gestionarea bugetului.

Marcel Boloș a tras de fiecare dată semnalul de alarmă

”Marcel Boloş asta a făcut, a tras de fiecare dată semnalul de alarmă, pentru că noi putem să facem foarte multe lucruri, să venim cu foarte multe idei, doar că nu putem să rupem echilibrul bugetar-fiscal. Toată această chestiune nu trebuie să se concretizeze, mai ales într-un an electoral, în tot felul de promisiuni şi tot felul de pomeni electorale”, a comentat liderul liberal.

El a menționat că PNL a propus un amendament la Legea Bugetului de stat.

PNL susține că nu se vor impune taxe și impozite noi

Nicolae Ciucă a spus că amendamentul a fost aprobat și  stipulează că în acel an nu vor fi introduse taxe și impozite noi.

Conform liderului liberal, acest lucru înseamnă că nu se vor impune contribuabililor noi sarcini financiare. Liderul PNL a mai spus că numărul mare de prevederi legale a devenit atât de complex încât gestionarea lor devine dificilă, De aceea, a subliniat el, este important să se asigure că se respectă întotdeauna cerințele legale.

„Noi, PNL, în Legea Bugetului de stat am depus un amendament, care a fost aprobat şi care prevedea că în acest an nu se vine cu taxe şi impozite noi”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.