Nu vor crește taxele și impozitele anul acesta a spus Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi că este ferm împotriva oricărei creșteri a taxelor și impozitelor în România. El a precizat că își va retrage imediat susținerea politică față de ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, în cazul unei astfel de măsuri.

Liberalul a dat asigurări că nu se va introduce nicio taxă suplimentară în acest an, pentru că este „o chestiune pe care și-a asumat-o atât premierul României cât și președintele Senatului”. De asemenea, acest aspect este precizat inclusiv în legea bugetului din acest an, a mai spus europarlamentarul liberal.

„Vă pot spune o chestiune. (…) Este introdus inclusiv în legea bugetului din acest an, după îndelungi discuții, că în acest an nu va crește nicio taxă, nici TVA, nici impozit pe profit, nici impozit pe dividende, nici impozit pe venit. A crescut de la 5 la 8 la sută impozitul pe dividende, la microîntreprinderi de asemenea a crescut, din păcate, de la 1 la 3 la sută. Economia românească nu poate funcționa decât cu mediu privat puternic, noi nu mai putem încărca mediul privat cu niciun fel de taxe”, a declarat Bogdan la Antena 3 CNN.

Dacă vor crește atunci „domnul Boloș pleacă acasă”

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că dacă „la nivel de taxe și impozite nu stăm rău, stăm aproape cel mai bine din Europa, la impozite pe salarii situația este exact invers, fiind pe primul loc la taxologie pe Europa în privința salarii, doar Franța cred că ne depășește la veniturile peste 5.000 de lei”.

Rugat să vadă unele declarații ale ministrului de Finanțe, colegul său de partid, liberalul Marcel Boloș, Rareș Bogdan a spus că nu dorește să facă acest lucru pentru că „îl văd destul” și „nu mi-e dor de el”.

„Dacă va crește cu un singur punct TVA-ul, impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe dividende, domnul Boloș pleacă acasă. Simplu! Și știe acest lucru. Nu creștem TVA-ul. I-am spus direct și îi mai spun și acum în direct. Îmi doresc foarte mult ca domnul Boloș să comunice curat, aranjat. Dacă crește TVA pleacă acasă Boloș, așa că nu crește”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

rares bogdan
SURSA FOTO: Facebook, Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL dorește să continue coaliția cu PSD

În cursul zilei de miercuri, Rareș Bogdan spune că își dorește să continue coaliția de guvernare cu PSD timp de 10 ani, cu Nicolae Ciucă drept președinte al țării. Mai mult, el a asemănat demersul celor două partide din România cu situația politică din Germania.

Europarlamentarul a susținut că își dorește ca „vioara întâi” în România să fie Nicolae Ciucă, în parteneriat cu social-democrații lui Marcel Ciolacu. De asemenea, el a explicat că s-a referit la Angela Merkel, atunci când a menționat de coaliția pentru cei 10 ani.

„Cam 10 ani de aici înainte, ca în Germania. În coaliția CDU-SPD, din care din când în când mai făcea parte FDP-ul liberal, un fel de UDMR, sigur că altceva, vioara întâi a fost permanent CDU. Îmi doresc să fie Nicolae Ciucă, respectiv PNL, în parteneriat cu SPD-ul (n.red. social-democrați) nu al domnului Scholz sau al domnului Schroeder, ci cu al domnului Ciolacu”, a declarat Rareș Bogdan pentru Digi24.