Nicolae Ciucă: Oamenii s-au săturat de tot acest circ politic

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat vineri, la Iași, că atunci când interacționează cu oamenii pe stradă, aceștia transmit că nu doresc scandaluri sau conflicte, și că sunt obosiți de întregul spectacol politic.

Liderul liberal a subliniat că a discutat cu toți liderii filialelor și cu întreaga echipă de campanie a PNL, îndemnându-i să evidențieze în campanie realizările și acțiunile administrațiilor liberale.

”Când stăm de vorbă cu oamenii pe stradă ne spun: «Ne-am săturat de tot acest circ politic. Vrem stabilitate, vrem proiecte, vrem să se întâmple lucruri pentru noi».

Am vorbit cu toţi liderii filialelor, cu toată conducerea de campanie a PNL să folosim faptele noastre, faptele administraţiei liberale pentru a argumenta de ce mergem în faţa cetăţenilor să le cerem votul”, a spus preşedintele PNL, la Iaşi.

Nicolae Ciucă a subliniat că este crucial să fie evidențiată în mod clar o abordare echilibrată, orientată către dezvoltare și bunăstare, cu accent pe atragerea fondurilor europene și investițiilor străine, precum și pe gestionarea responsabilă a bugetului public.

Prin aceste acțiuni, cetățenii ar trebui să simtă angajamentul și responsabilitatea liderilor PNL.

”Despre asta e vorba în această campanie şi asta vor să audă românii de la noi”, a mai spus Ciucă.

nicolae ciuca
SURSA FOTO: Facebook

Apartenența la UE a adus mari beneficii

Nicolae Ciucă este de părere că aceste alegeri, atât cele europarlamentare cât și cele locale, au fost rezultatul unui proces de negociere, deoarece partidul a considerat esențial să evidențieze legătura dintre fondurile europene și dezvoltarea comunităților din fiecare județ.

Ciucă a mai menționat că este extrem de important să se susțină cu argumente beneficiile aduse de apartenența la UE, într-o perioadă în care există încercări de a schimba percepțiile și de a îndrepta atenția către alte direcții decât valorile euro-atlantice.

Ciucă a menționat că în acești ani, România a avut șansa de a reduce decalajul față de celelalte țări din regiunea de est a Europei, utilizând fondurile europene. De asemenea, a adăugat că țara a devenit a doua cea mai puternică economie din estul Europei și că s-a transformat dintr-un simplu exportator de materie primă într-un exportator de produse de complexitate medie și înaltă.

În altă ordine de idei, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat vineri la Iași, în cadrul Ceremoniei militare dedicate Zilei Victoriei în Europa, Zilei Uniunii Europene și Zilei Independenței, că acesta este anul în care avem oportunitatea să redescoperim patriotismul.

Totuși, a precizat că nu trebuie înțeles greșit patriotismul ca un naționalism extremist, manifestat prin conflicte cu vecinii externi sau prin intoleranță față de diversitatea socială internă. El a subliniat că patriotismul reprezintă angajamentul și asumarea valorilor, ideilor și principiilor care definesc națiunea noastră.