Ucraina are nevoie de sprijin

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, atrage atenția asupra situației critice din Ucraina, subliniind necesitatea unui sprijin imediat.

Conform declarațiilor liderului Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, este esențial ca fiecare să înțeleagă importanța sprijinului pentru Ucraina.

Acesta a spus că liderii lumii democratice trebuie să țină cont de spiritul patriotic din Rusia. Nicolae Ciucă a mai adus în discuție eventualitatea în care s-ar rupe frontul, iar Rusia ar ajunge în Republica Moldova.

Nu în ultimul rând, fostul premier a precizat că trebuie săă ne gândim la consecințe, subliniind că Rusia nu gândește ca restul Europei.

De asemenea, Nicolae Ciucă mai spune că întregul context trebuie să întărească măsurile de apărare a țării.

nicolae ciuca
SURSA FOTO: Inquam Photos, Casian Mitu

România trebuie să se reindustrializeze

În legătură cu reindustrializarea, liderul PNL a evidențiat importanța implementării acestui proces.

Președintele liberal spune că, în ciuda producției de materii prime, este necesar ca România să devină cât mai competitivă. El a subliniat că țara că se află într-o piață liberă și trebuie să fim competitivi.

„Chiar dacă producem materie primă, trebui să devenim cât mai competitivi. Suntem într-o piață liberă și trebuie să fim competitivi”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciuca
SURSA FOTO: Facebook

Nu se poate vorbi de o cotă progresivă

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că ei au specificat în legea bugetului de stat că nu vor exista taxe în acest an. El a menționat că nu este fezabil să se discute despre o cotă progresivă în impozitare atâta timp cât cota unică încă își produce efectele și că nu poate fi vorba despre un nou sistem de taxare.

„Noi, inclusiv în legea bugetului de stat, am precizat ca nu vom avea taxe anul acesta. Nu putem vorbi de cota progresiva în condițiile în care cota unică nu și-a terminat efectul, nu putem să vorbim de un nou sistem de taxare”, a spus liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, anunț despre reducerea dobânzilor

Joi, Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuții cu premierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor Marcel Boloș și guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, cu privire la strategiile pentru contracararea inflației. În cadrul acestor discuții, s-a luat în considerare și posibilitatea reducerii ratei dobânzii de bază.

Președintele Partidului Național Liberal a adăugat că obiectivul este ca inflația să fie redusă la cel mai scăzut nivel posibil, întrucât are un impact negativ asupra populației.

„Referitor la inflaţie să ştiţi că am vorbit şi cu premierul, avem discuţii şi cu ministrul de Finanţe să luăm măsuri astfel încât, inclusiv cu domnul guvernator, să vedem cum putem să scădem dobânda de referinţă, să vedem cum putem să ducem inflaţia la un nivel cât mai jos pentru că afectează populaţia”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Digi 24, întrebat în legătură cu evoluţia inflaţiei.