Nicolae Ciucă a oferit, din nou, informații despre o candidatură la alegerile prezidenţiale. El a susținut că dacă PNL îi va cere să candideze, nu poate să se ducă în faţa și să zică nu.

Liderul PNL a reamintit care e decizia partidului în legătură cu acest subiect. El a spus că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. În aceste condiții, dacă liberalii îi vor cere să intre în cursă, o va face. Nicolae Ciucă a oferit drept argument îndemnul „prin noi înșine”

Nicolae Ciucă a admis că ar putea candida la Președinție

”În acest moment, după ce am discutat la Sinaia, am stabilit clar că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Ca atare, dacă PNL îmi va cere să candidez, eu nu pot să mă duc în faţa partidului să le cer să ne asumăm să candidăm prin noi înşine şi dacă partidul îmi va cere, eu să le zic nu”, a spus liderul PNL, la RFI.

El a fost întrebat dacă are capacitatea de a trage partidul într-un astfel de scrutin. Nicolae Ciucă a explicat că tocmai de aceea nu există o decizie în acest moment luată.

Aniversarea PNL/SURSA FOTO: Dreamstime

Decizia luată de PNL în privința strategiei electorale

Liderul PNL a explicat că urmează o analiză şi măsurători şi în funcţie de aceste date se va lua o hotărâre.

La începutul lunii noiembrie, conducerea Partidului Naţional Liberal s-a întâlnit la Sinaia. S-a stabilit atunci strategia partidului pentru 2024. Nicolae Ciucă a spus atunci că liberalii vor merge singuri în alegerile de anul viitor, nu cu PSD.

„Este important să vă împărtășesc modul în care s-a ajuns la această știre, pentru că noi astăzi am luat o singură decizie și anume decizia de a merge în alegeri „prin noi înșine”. Avem și capacitatea, avem și resursa umană, avem și motivarea necesară”, a comentat la acel moment premierul.

Toată lumea va fi implicată în campaniile din 2024

La discuțiile interne s-a spus că el va conduce PNL, împreună cu toți membrii Biroului Politic Național, cu președinții de filiale. Toată lumea va fi implicată în tot ceea ce înseamnă campanii din anul 2024.

Lui Ciucă i-a fost adresată întrebarea dacă își asumă tot ceea ce înseamnă linia electorală din 2024. Acesta a spus că a fost cât se poate de evident și este cât se poate de natural în calitate de președinte al partidului să își asume responsabilitatea la tot ceea ce înseamnă alegeri din 2024.