Premierul Nicolae Ciucă a avut o zi ocupată în Guvern luni, după ce a luat o serie de decizii importante la nivelul Executivului.

Mai mult, premierul a avut astăzi o întânire  la la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli, context în care au fost analizate oportunităţile de a consolida componenta economică a Parteneriatului strategic cu SUA.

Decizii importante luate de Nicolae Ciucă, luni seară

Premierul Nicolae Ciucă a decis, luni, 16 mai, acordarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului lui Daniel Anghel. Astfel, decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

De asemenea, Ion Găman a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale printr-o altă decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Mai mult, Marian-Octavian Şerbănescu a fost numit în funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă publicată luni în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, şeful Executivului a decis eliberarea lui Marian-Cătălin Burcescu din funcţia de director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Un alt ordin important dat de premierul Nicolae Ciucă s-a decis și numirea profesorului universitar doctor Alina Bârgăoanu în calitatea de preşedinte al Consiliului de administraţie al Institutului European din România pentru un mandat de 4 ani.

Prin aceeaşi decizie, în calitatea de membri ai Consiliului de administraţie al Institutului European din România au fost numiţi: academicianul Răzvan Emil Theodorescu, profesorul universitar doctor Dan Oancea, ambasadorul Sergiu Celac şi Simona Moagăr-Poladian.

Unul dintre cei mai loiali colaboratori ai premierului Ciucă a demisionat de la Palatul Victoria

Daniel Anghel, un colaborator apropiat al premierului Nicolae Ciucă, a demisionat din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și a fost eliberat din funcție, potrivit unei decizii a primului-ministru, publicată vineri seară în Monitorul Oficial.

Anghel a lucrat cu Nicolae Ciucă când acesta a condus atât Ministerul Apărării Naționale, cât și Statul Major General al armatei române. El a fost adus de Nicolae Ciucă în guvern în primele zile după instalarea în funcția de premier.

Plecarea lui Daniel Anghel de la Palatul Victoria ar fi provocată de neînțelegerile cu alți consilieri ai premierului, potrivit surselor G4Media.ro. E de așteptat ca tensiunile din Cancelaria premierului să ducă la plecarea altor colaboratori apropiați ai lui Nicolae Ciucă.