„Azi, în şedinţa de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei. Acest lucru ne permite să acordăm despăgubiri pentru secetă aşa cum am promis şi cum nu s-a mai făcut de mulţi ani.

Ne permite să facem plăţile în avans pentru subvenţiile din campania 2020. Vreau să fac o precizare: am făcut demersurile la Comisie ca anul acesta subvenţiile să fie acordate mai repede cu o lună. Aşteptăm aprobarea Comisiei.

Suntem pregătiţi. De asemenea, ne permitem să compensăm cât mai echitabil şi obiectiv toate pierderile înregistrate şi de cei din sectorul zootehnic, crescătorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de păsări şi de cei din apicultură, pierderi suferite datorită evoluţiei pandemiei de Covid-19”, a transmis Adrian Oros, la finalul şedinţei de Guvern.

O prioritate pentru Guvernul României

Adrian Oros a mulţumit premierului şi ministrului Finanţelor deoarece „agricultura şi industria alimentară este o prioritate pentru Guvernul României”, iar acesta dorește să acopere și „celelalte nevoi pe care agricultura românească le are”.

„Aşa cum am promis ne ţinem de cuvânt şi sperăm că la rectificarea din octombrie, aşa cum a promis ministrul Cîţu să acoperim şi celelalte nevoi pe care agricultura românească le are”, a conchis ministrul Agriculturii, Adrian Oros.