Retailerul vestimentar New Yorker a anunţat inaugurarea unui nou magazin în oraşul Focşani, în cadrul Promenada Mall Shopping Center. Acesta va fi deschis pentru public începând din 12 decembrie.

Acesta este cel de-al 11-lea magazin al reţelei germane şi este întins pe o suprafaţă de peste 800 de metri patrati.

Extinderea New Yorker la Suceava  face parte din planul companiei pentru anul în curs, care viza deschiderea a 5 locaţii prin investiţii medii de 1 milion de euro pentru fiecare magazin.

La finele anului 2007 au fost deschise primele două magazine din România, în Sibiu şi Cluj Napoca. La scurt timp au urmat Târgu Mureş, Bacău, Oradea, Brăila, Suceava şi primele două spaţii din  Bucureşti. În total New Yorker deţine nouă magazine desfăşurate pe o supragaţă totală de peste 8.000 de metri pătraţi.

New Yorker se adresează generaţiei tinere, orientată către ultimele tendinţe ale modei şi aduce mărcile Amisu, Fishbone Sister, Fishbone, Smog, Big Budha, Rescue si Censored, completate de o linie de accesorii. Retailerul de modă a deschis în 1971 primul magazin, în Germania. În prezent NewYorker deţine 690 de magazine în 25 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu. În 2008, New Yorker a înregistrat vânzări de 1,35 miliarde de euro iar în 2009 se aşteptă la vânzări de 1,55 miliarde de euro.