Analistul Neil Macker de la Morningstar este îngrijorat de perspectivele liderului de video streaming Netflix. În timpul unei discuții cu Yahoo! Finance, Macker a enumerat o serie de riscuri pe care le vede pentru investitorii gigantului.

Preocuparea sa principală se învârte în jurul cheltuielilor uriașe ale Netflix pentru conținut, ce se ridică la cheltuieli de peste 3,2 miliarde de dolari în 2019. „Fluxul de numerar al companiei a fost negativ în ultimii ani și se pare că va fi negativ și de acum încolo”, a spus Macker. „Cheltuielile de numerar sunt prea mari.”

Acțiunile Netflix s-ar putea îndrepta spre o cădere bruscă dacă va continua aceste cheltuieli, mai spune analistului Morningstar, Neil Macker.

Concurența a devenit o problemă pentru Netflix

Macker este de asemenea îngrijorat de intensificarea concurenței din cadrul noilor servicii de streaming, atât în Statele Unite, cât și pe piețele internaționale cheie, precum India. „Disney are deja peste 50 de milioane de abonați, săptămâna viitoare vom avea lansarea HBO Max, Peacock va fi de asemenea lansat de Comcast și Hulu preia pe de altă parte din abonați”, a spus Macker.

În plus, Macker se întreabă dacă Netflix va putea continua să crească prețurile pentru a compensa costurile din ce în ce mai mari pentru conținut, având în vedere această concurență acerbă.

După contabilizarea tuturor acestor riscuri, Macker plasează valoarea justă a acțiunilor Netflix la 160 USD. Acțiunile gigantului au închis săptămâna trecută la 429,32 dolari. Prin urmare, evaluarea lui Macker presupune o potențială scădere de 62,7% din valoarea actuală.

Trebuie remarcat însă că majoritatea analiștilor nu sunt de acord cu previziunile lui Macker. Dintre cei 41 de analiști care acoperă Netflix, 25 îi dau rating-uri bune și foarte bune, potrivit Yahoo! Finance. De asemenea, dintre cei 39 de analiști care au emis previziuni asupra acțiunilor, reiese o estimare medie a acestora de 449 USD.